© Copyright Fred van Bergeijk Fotografie – All rights reserved.

Test- en vaccinatiecentrum Drenthe geopend

De GGD Drenthe heeft in Assen vandaag het eerste gecombineerde test- en vaccinatiecentrum van Nederland geopend. Het test- en vaccinatiecentrum Drenthe is gelegen aan De Haar 11, op de parking van het TT circuit.

Ondanks het gebrek aan voorzieningen op deze locatie is het gelukt om in slechts 2 weken tijd een complete testlocatie uit de grond te stampen. De afgelopen 24 uur is gebruikt om proef te draaien en de processen helemaal te optimaliseren. Vanmiddag om 13.00 is de eerste antigeen sneltest afgenomen. Deze sneltesten worden in het eigen, aangrenzende laboratorium geanalyseerd, waardoor de uitslag heel snel beschikbaar is. Ook hierin is dit testcentrum uniek.

Vanaf 11 januari zal er ook worden gestart met vaccineren. Vanaf vandaag kunnen zorgmedewerkers die een brief van hun werkgever hebben ontvangen, hiervoor een afspraak maken.

 

Kijk hier voor meer foto's over corona: https://www.fredvanbergeijk.nl/project/corona-in-beeld/