© Copyright Fred van Bergeijk Fotografie – All rights reserved.

Blog

Test- en vaccinatiecentrum Drenthe geopend

De GGD Drenthe heeft in Assen vandaag het eerste gecombineerde test- en vaccinatiecentrum van Nederland geopend. Het test- en vaccinatiecentrum Drenthe is gelegen aan De Haar 11, op de parking van het TT circuit. Ondanks het gebrek aan voorzieningen op deze locatie is het gelukt om in slechts 2 weken tijd een complete testlocatie uit de grond te stampen. De afgelopen 24 uur is gebruikt om proef te draaien en de processen helemaal te optimaliseren. Vanmiddag om 13.00 is de […]

Geen TT Festival 2020. Daarom een leeg grasveld aan de Doevenkamp.

TT Festival 2020

Dit jaar geen podia en activiteiten in de binnenstad van Assen omdat het TT Festival van 2020 is afgelast in verband met de corona maatregelen. De “TT-week” die oorspronkelijk gepland was is inmiddels voorbij. Ondanks dat er niets georganiseerd was hadden mensen toch de behoefte om even de stad in te gaan. Het was tenslotte perfect weer. De grootste drukte was in de omgeving van de Markt en de Brink. Op vrijdagavond waren er ook een aantal motorrijders die een […]

Corona maatregelen Wilhelmina Ziekenhuis

Corona maatregelen Wilhelmina Ziekenhuis

De afgelopen dagen is er hard gewerkt in en om het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. Om op het ongunstigste scenario voorbereid te zijn, zijn er een aantal tenten voor het ziekenhuis opgebouwd. Hierin vindt onder andere de triage plaats. Ook is er een tent opgezet voor de eerste hulp post en voor de bloed afname door Certe. Deze corona maatregelen van het Wilhelmina ziekenhuis zijn ter voorbereiding op een eventuele golf van corona patiënten in Drenthe. Aan de achterkant van […]

Afrikaantjes

Afrikaantjes als milieuvriendelijk alternatief ter bestrijding van aaltjes. En de bijen zijn er ook gek op. Ik ben helaas wel gestoken. Er zaten een paar agressieve exemplaren tussen. Deze velden lagen in de omgeving van Hijken.

Zonsondergang Belterwijde

Zonsondergang in de omgeving van Giethoorn. Een uur voordat ik deze foto maakte liepen hier nog mensen in zwemkleding die in het water aan het spelen waren. Op 23 februari! Het moet niet gekker worden….

Stiefkiekn in Westerbork

Stiekfiekn in Westerbork is een evenement wat al langere tijd op mijn fotografie bucketlist stond. Het is het officieuze Drentse kampioenschap levende standbeelden. Mede door het mooie weer waren er veel bezoekers op af gekomen. Sommige living statues gaven een mooie show weg, wat vaak tot hilariteit leidde. Kijk op de website van Stiefkiekn voor de datum van de volgende editie.

Sluisdagen Dieverbrug

De afgelopen 3 dagen waren de Sluisdagen in Dieverbrug. Toevallig kwam ik langs Diverbrug en zag dat daar feest was : de Sluisdagen. Een evenement met historische schepen langs de kade, muzikale optredens, een braderie, kinderactiviteiten en een proeverij van lokale producten. Mede danksij het mooie weer was er een grote opkomst van bezoekers.

Scheebroekerloop

Gisteren heb ik voor de eerste keer de Scheebroekerloop wandelroute gelopen bij Anderen. Wat een schitterend gebied is dat! Een stukje paradijs dicht bij huis. Wat mij betreft een van de mooiste plekjes van Drenthe.

Phloxen

Vandaag een fietstocht gemaakt langs het Fochteloërveen, via Smilde, Hooghalen en Amen weer terug naar Assen. Achter Smilde kwam ik een paar mooie velden met bloeiende phloxen tegen waar ik even wat foto’s van heb gemaakt. Ik zie wel vaak velden met narcissen, tulpen of pioenrozen. Maar phloxen had ik nog niet eerder gezien.

De schoonheid van Smilde!

Vorige week reed ik over Smilde en zag ik ineens een veld gele bloemen in de verte. Omdat ik niet nieuwsgierig ben aangelegd besloot ik toch maar even van dichtbij te gaan kijken. En tot mijn verbazing zag ik een heel veld met zonnebloemen! Zo laat in het jaar nog. Waar ik tijdens mijn vakantie (in Frankrijk of zo) altijd op hoop, lag hier gewoon om de hoek op me te wachten….