© Copyright Fred van Bergeijk Fotografie – All rights reserved.

Over mij

Over mij

Freelance fotograaf

De liefde voor fotografie is al op jonge leeftijd begonnen. Ik denk dat ik een jaar of 10 was toen ik voor het eerst op pad ging met mijn Agfamatic 100. Een simpel cameraatje waarmee ik foto’s in de omgeving en op vakantie maakte.

Toen ik enkele jaren later met een bevriende natuurfotograaf op pad ging die een spiegelreflex camera met telelens had, wist ik wat ik ook wilde. Niet veel later kocht ik mijn eerste spiegelreflex, de Minolta XG-M met de nodige lenzen en accessoires. Ik heb hier heel veel plezier aan beleefd.

Omdat inmiddels de autofocus camera’s op de markt waren gekomen heb ik enkele jaren later mijn Minolta ingeruild voor een Canon. Ik heb daar helaas veel minder plezier aan beleefd. Ik vond de foto’s niet goed weergeven wat ik vast wilde leggen en de interesse in de fotografie is toen een aantal jaren behoorlijk weggezakt.

In 2010 heb ik de draad weer opgepakt door een digitale spiegelreflex te kopen. Sinsdien is het plezier weer terug en ben ik weer fanatiek aan de slag gegaan. Ik heb inmiddels mijn 3e Nikon plus een set lenzen aangeschaft.

Mijn interesse ligt vooral op het gebied van landschap, natuur, evenementen en sport. Hierbij probeer ik de kleuren, sfeer en emotie zo goed mogelijk vast te leggen.

"Fred van Bergeijk brengt al jaren het TT Festival voor ons in beeld. Fred is niet alleen op zoek naar het perfecte plaatje, maar weet ook ontzettend goed de sfeer en beleving voor ons vast te leggen. Een opdracht wordt goed begrepen en vertaald in de juiste foto’s. Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Fred!"

TT Festival Assen

"Fred is onze vaste huisfotograaf. Wij geven hem de vrijheid en dat levert precies op wat wij nodig hebben; kwalitatief uitstekende foto’s en een goed totaaloverzicht."

Bevrijdingsfestival Drenthe

Mijn werk

Hieronder vind je een kort overzicht van mijn portfolio. Neem gerust een kijkje en mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op.