© Copyright Fred van Bergeijk Fotografie – All rights reserved.

‘Zwarte tulpen’

Soms heb je gewoon een beetje geluk nodig. Vanmiddag was ik op zoek naar velden met bloeiende tulpen. Altijd een mooi gezicht. Maar na een tijdje rondgereden te hebben had ik alleen nog maar een veld met gele tulpen gezien, niet mijn favoriete kleur. Omdat ik bij Oranje vlak langs de vogelobservatiehut reed besloot ik om daar eerst maar een kijkje te nemen. Terwijl ik daar heen reed zag ik ineens velden vol met zwarte tulpen naast me. Ik was ze bijna voorbijgereden zonder ze op te merken. Vanaf een afstandje vallen ze helemaal niet op. Dankzij mijn ‘afdwalen’ had ik ze gevonden. In de volksmond worden dit zwarte tulpen genoemd, maar als je dichterbij komt zijn ze eigenlijk donkerpaars. Een kniesoor die daar op let.